START
|
EEN STUKJE GESCHIEDENIS
|
DOEL WAARVOOR WE BLAZEN
|
NIEUWS
|
BLAASKALENDER
|
CONTACT
|
VOLG ONS OP FACEBOOK

    Aankomende evenementen

    Aantal aankomende evenementen is 30

EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING

Wednesday 14 December 2016, van 19:30u tot ongeveer 22:00u
Wie vorig jaar bij de Christmas Surprise Party was, weet dat we dit niet verzinnen: het concert was één grote verrassing. Alleen al die entree, de aankleding, de sfeer… En dan die verschillende podia waar steeds iets op gebeurde. Ogen en oren tekort. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Het enthousiasme van ons publiek heeft zo aanstekelijk gewerkt, dat we het dit jaar nog eens overdoen. De Pompedoers, Ons Genoegen en Popkoor SVP organiseren daarom EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING Natuurlijk wordt het net zo leuk als vorig jaar, In ieder geval kunnen we het thema alvast verklappen: De wereld, dat zijn wij! Wij hopen dat jullie allemaal komen om je te laten verrassen. Wij zijn in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen!!

KERSTSPECIAL AVOND TREFPUNT

Saturday 08 December 2018, van 20:00u tot ongeveer 22:00u
In het Trefpunt in Daarlerveen vind op zaterdagavond een gezellige kerstmarkt plaats met o.a. - midwinterhoornblazer rondom het kanaal - start verkoop kerstbomen bij Trefpunt - eigen gemaakte gluhwein - huisgemaakte erwtensoep

NIJVERDALSE BERGCROSS

Saturday 08 December 2018, van 13:00u tot ongeveer 15:30u
De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross, georganiseerd door asv Atletics, is een uitdagende crossloop over verschillende afstanden. Deze crossloop maakt onderdeel uit van Het Crosscircuit van het Oosten De start en finish is gelegen naast De Wilgenweard. Vandaaruit loop je langs een zijtak van de Regge naar het Doktersbos. Hier kun je een aantal pittige klimmetjes te verwachten. Het Nijverdalse openlucht theater maakt ook deel uit van dit parcours. Tijdens deze crossloop zullen midwinterhoornblazers langs het parcours staan.

KERSTVARIA DONDERTMAN HOLTEN

Sunday 23 December 2018, van 15:30u tot ongeveer 19:30u
Zondag 23 december heeft Kinderboerderij Dondertman Kerstvaria weer op het programma staan. Het programma van Kerstvaria biedt als vanouds een mix aan kerst- en winteractiviteiten met dit jaar als centraal element de levende kerststal die is ondergebracht in de hooiberg op het terrein. Met het evenement trok de populaire Holtense kinderboerderij jarenlang vele honderden bezoekers en met een iets aangepaste opzet hopen de organisatoren dit jaar op hernieuwd succes. De routing op het terrein is dusdanig opgezet dat bezoekers na een wandeling bij de stal terecht komen. Er is een vertelster die een verkorte versie van het kerstverhaal brengt. Met de verkoop van Glühwein, erwtensoep, bakleverworst, oliebollen, poffertjes enz. wordt er bovendien volop aan de inwendige mens gedacht. Voor het Boshuus tovert ballonkunstenaar Gerrit Pelle weer de mooiste creaties voor kinderen en kunnen kinderen voor een bescheiden bedrag kaarsen maken of broodjes (af)bakken. Met een worstje ertussen een ware lekkernij! Evenals vorig jaar kunnen ze bovendien een poging wagen op een midwinterhoorn te blazen. Geen kleinigheid want dat het een speciale techniek vraagt wordt ongetwijfeld snel duidelijk. En wie wil kan zich ook nog laten vereeuwigen met de kerstman

KERSTVIERING KATHOLIEKE KERK HAARLE

Monday 24 December 2018, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De tonen van de midwinterhoorn roepen u op om op deze kerstavond naar de Sint Sebastianus kerk in Haarle te komen .

KERSTVARIA DONDERTMAN HOLTEN

Wednesday 26 December 2018, van 12:00u tot ongeveer 16:00u
26 december heeft Kinderboerderij Dondertman Kerstvaria weer op het programma staan. Het programma van Kerstvaria biedt als vanouds een mix aan kerst- en winteractiviteiten met dit jaar als centraal element de levende kerststal die is ondergebracht in de hooiberg op het terrein. Met het evenement trok de populaire Holtense kinderboerderij jarenlang vele honderden bezoekers en met een iets aangepaste opzet hopen de organisatoren dit jaar op hernieuwd succes. De routing op het terrein is dusdanig opgezet dat bezoekers na een wandeling bij de stal terecht komen. Er is een vertelster die een verkorte versie van het kerstverhaal brengt. Met de verkoop van Glühwein, erwtensoep, bakleverworst, oliebollen, poffertjes enz. wordt er bovendien volop aan de inwendige mens gedacht. Evenals vorig jaar kunnen ze bovendien een poging wagen op een midwinterhoorn te blazen. Geen kleinigheid want dat het een speciale techniek vraagt wordt ongetwijfeld snel duidelijk. En wie wil kan zich ook nog laten vereeuwigen met de kerstman

KERSTMARKT BOSKAMP

Friday 06 December 2019, van 18:00u tot ongeveer 21:00u
In het centrum van de Boskamp is er op vrijdag 6 december een gezellige kerstmarkt. Er is van alle te doen en natuurlijk klinken ook de tonen van de midwinterhoorn.

KERSTMARKT KRONNENZOMMER

Wednesday 11 December 2019, van 10:00u tot ongeveer 16:00u
Op Krönnenzommer wordt op 11 december een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Voor de bewoners, maar ook voor geïnteresseerden zijn er talrijke kraampjes waar u helemaal in de kerstsfeer kunt komen. Midwinterhoornblazers zullen er rondlopen en u de sfeervolle tonen laten horen. Van harte welkom

KERSTMARKT BRUGSTEDE LEMERLERVELD

Friday 13 December 2019, van 14:00u tot ongeveer 18:00u
Op vrijdag 13 december a.s. is het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar: de knusse kerstmarkt op ZGR Brugstede. Voor het zesde jaar op rij wordt de woonzorglocatie in Lemelerveld weer volledig in kerstsfeer ondergedompeld. Ook dit jaar hebben bewoners, medewerkers en vrijwilligers zich weer volop ingezet om van uw bezoek een onvergetelijke ervaring te maken. Wat u allemaal kunt verwachten? Verschillende kraampjes waar u kerstgeschenken van lokale ondernemers en hobbyisten kunt kopen. Koek & zopie in overvloed: wat dacht u van een kopje erwtensoep, verse kniepertjes, oliebollen of een glaasje glühwein om op te warmen? Een knuffelbare levende kerststal, midwinterhoornblazers van de midwinterhoorngroep Haarle. Meerdere optredens die ervoor zullen zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Wij hopen u vrijdag 14 december te mogen verwelkomen.

EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING

Saturday 14 December 2019, van 19:30u tot ongeveer 22:00u
Wie vorig jaar bij de Christmas Surprise Party was, weet dat we dit niet verzinnen: het concert was één grote verrassing. Alleen al die entree, de aankleding, de sfeer… En dan die verschillende podia waar steeds iets op gebeurde. Ogen en oren tekort. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Het enthousiasme van ons publiek heeft zo aanstekelijk gewerkt, dat we het dit jaar nog eens overdoen. De Pompedoers, Ons Genoegen en Popkoor SVP organiseren daarom EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING In ieder geval kunnen we het thema alvast verklappen: De wereld, dat zijn wij! Wij hopen dat jullie allemaal komen om je te laten verrassen. Wij zijn in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen!!

KERSTMARKT DE HARTKAMP RAALTE

Saturday 14 December 2019, van 11:00u tot ongeveer 16:00u
Kerstmarkt op de Hartkamp Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp. In en om het Grand Café staan weer veel kraampjes met een mooi aanbod van kerstspullen. De grote kerstgroep is dit jaar gerestaureerd en is ook te bewonderen. Er is een verloting waar mooie prijzen zijn te winnen. In het Grand Café is het lekker warm dus alle tijd om lekker rond te neuzen. De kerstman is aanwezig en midwinterhoornblazers zullen hun tonen laten horen. Het Grand Café is sfeervol ingericht dus alle reden om te komen op 14 december 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur.

DIALECT VIERING IN DE KERKE BROEKLAND

Sunday 15 December 2019, van 09:00u tot ongeveer 10:00u
Op de derde zundag van de Advent neugt de tonen van de midwinterhoorn oe op om noar de Marcelineskerke in Broekland te kommen. In t'Salland dialect kun ie luusteren noar gebeden, liederen en leazingen. Een mooie anloop noar de Kerst toe. Veult oe welkom!!

KERSTCONCERT GERMANIA HEETEN

Friday 20 December 2019, van 19:30u tot ongeveer 21:30u
Op vrijdag 20 december houdt Mannenkoor Germania Heeten een kerstconcert in de St. Jozef kerk in Nieuw Heeten. Hierbij is er een gastoptreden van het gemengd koor uit Nieuw Heeten. Bij de ingang wordt u verwelkomd door midwinterhoornblazers.

IVN NIJVERDAL/HELLENDOORN KERSTWANDELING

Thursday 26 December 2019, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
44e IVN-Kerstwandeling met midwinterhoornblazers Traditioneel sluiten we het jaar af met een mooie Kerstwandeling. Dit jaar voert het u over de Sprengenberg dat beheerd wordt door Vereniging Natuurmonumenten. Midwinterhoornblazers laten hun ’winterse roop’ horen en natuurlijk trakteren we u weer op warme glühwein en chocolademelk. Toegang: vrije gift

KERSTWANDELING OMHEINING

Thursday 26 December 2019, van 12:00u tot ongeveer 16:00u
Tradiotionele Kerstwandeling met midwinterhoornblazers uit Haarle Rond Laag Zuthem en Soeslo 7 en 10 km route Startpunt: Dorpshuis Trefpunt, ’t Weegel 1 in Laag Zuthem Start vanaf 12.00 tot 14.00 uur Volwassenen € 3,- / Kinderen t/m 12 jaar € 1,(inclusief routebeschrijving en consumptiebonnen)

KERSTWANDELING HEETEN

Friday 18 December 2020, van 17:30u tot ongeveer 18:30u
Kerstwandeling Heeten. Een leuke rondwandeling voor jong en oud door het dorp. Startend bij het cultuurhuis het Trefpunt langs verbeeldingen van het kerstverhaal, zingende koren, midwinterhoornblazers e.d.

KERSTMARKT OP DE OORSPRONG

Saturday 19 December 2020, van 11:00u tot ongeveer 17:00u
Kom naar onze leuke, gezellige en altijd bijzondere Kerstmarkt. Het wordt weer een belevenis met veel kraamhouders, mooie producten van eigen bodem, gezellig en lekker. Met lekkere dingen om te eten, mooie sieraden om te dragen en fijne spulletjes voor in huis. De Midwinterhoornblazers uit Haarle zullen aanwezig zijn. Ook is er warme chocolademelk en Glühwein. Van 11.00 tot 17.00 uur ben je te gast op De Oorsprong. Toegang is gratis en parkeren ook. Daar wil je toch bij zijn!

AFBLOAZEN

Saturday 02 January 2021, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
Op 2 januari sluiten we het blaasseizoen weer af bij De Pas en rondom het heideveld onder de Palthetoren. In de informatieschuur bij De Pas wordt gedemonstreerd hoe de midwinterhoorn gemaakt wordt en. Er is een korte wandeling mogelijk van ongeveer 2 kilometer en een lange wandeling van ongeveer 6 kilometer. U bent van harte welkom

KERSTNACHTDIENST NIJVERDAL

Friday 24 December 2021, van 20:15u tot ongeveer 21:00u
De tonen van de midwinterhoorn roepen u op om naar de kerstnachtdienst in het Hervormd Centrum in Nijverdal te komen. Van harte welkom

ANBLOAZEN

Sunday 27 November 2022, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
Op zondag 27 november start ons blaasseizoen weer. U bent van harte welkom in en rondom Herberg De Pas in Haarle. Rondom het heideveld onder de Palthetoren staan groepen midwinterhoornblazers. Er is de mogelijkheid om een korte en een lange wandeling te maken. Na afloop kunt u heerlijk wat drinken bij Herberg De Pas. Van harte welkom.

KERSTFAIR HOLTEN

Saturday 10 December 2022, van 14:00u tot ongeveer 20:00u
Kerstfair in Holten Het winterse evenement is dit keer verdeeld over de Dorpsstraat, het Smidsbelt en loopt door naar het Zwarte Pad langs Kalfstermansweide. Daar staan verschillende standhouders in hun kraampjes met kerstgerelateerde snuisterijen en lekkers. Levende kerststal. Op het dorpsplein Smidsbelt in hartje Holten keert de levende kerststal terug met Jozef, Maria, Jezus en een aantal dieren. Midden op het plein wordt een grote kerstboom geplaatst. Om de sfeer van dit winterfestijn te verhogen is er livemuziek en zijn de Midwinterhoornblazers uit Haarle aanwezig.

VOLKSKERSTZANG NIJVERDAL

Sunday 11 December 2022, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De Raad van Kerken en de Volkskerstzangcommissie nodigt u uit om de Volkskerstzang mee te beleven op zondagavond 11 december in Het Centrum, Constantijnstraat 7a in Nijverdal De commissie heeft weer vele mooie liederen bij elkaar gezocht zodat we al zingend de kerst tegemoet kunnen gaan. Zoals u gewend bent wordt u buiten begroet door de Haarlese Midwinterhoorngroep.

KERSTMARKT MARIENHEEM

Thursday 15 December 2022, van 16:00u tot ongeveer 18:00u
Tijdens een sfeervolle kerstmarkt in Marienheem is er van alle te zien. Alles is verlicht en versierd en buiten klinken de tonen van de midwinterhoorn. Een echte aanrader.

SALLAND IN DE SPOTLIGHTS !!

Friday 16 December 2022, van 17:00u tot ongeveer 23:30u
Op vrijdag 16 december organiseren Salland boert en eet bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Tijdens deze autotocht komt u langs verlichte sfeervol verlichte boerderijen, woningen en landschapselementen en meer. Bewonder de levende kerststal en van de klanken van de midwinterhoorns. Er is een spelelement voor de kinderen aanwezig. Voor aanmeldingen: www.boerenentuinderspakkenuit.nl

KESTCONSERT AVENDO

Saturday 17 December 2022, van 18:45u tot ongeveer 21:30u
17 december, een knusse avond in december.. de bekende klanken van de midwinterhoorns hoor je van verre en de geur van warme chocomelk komt je al tegemoet. Vanaf 19.00u word je gezellig onthaalt bij ons kerstconcert 'Kasfees op Nijverdal' in de VEG kerk aan de Grotestraat in Nijverdal. Een sfeervolle avond, waarbij we vanaf 19.30u warme, bekende, vrolijke en mooie (kerst)liedjes zullen spelen. Luister naar 'Kasfees in Nijverdal' van Willem van Noesel en andere teksten in het dialect, gesproken door Jeannette Bolink. Zing mee met stille nacht en laat je verrassen door The Eight Candle. Droom even weg bij terwijl de klanken klinken van '...dreaming of a white Christmas' en misschien swing je nog wel even mee met Baba Yetu en Run to Bethlehem? Deze avond mogen traditiegetrouw onze jongste muzikale talenten natuurlijk niet ontbreken. Samen sluiten we dit uur durende concert af en laten we de klokjes klingen!

KERSTCONSERT JUST4FUN NIEUW HEETEN

Sunday 18 December 2022, van 13:00u tot ongeveer 15:00u
Word welkom geheten op het kerstconsert van Just4Fun door de midwinterhoornblazers en geniet in de St. Jozephkerk van een vrolijk kerstconsert van Just4Fun. Toneelvereniging Spots brengt een modern kerstverhaal. Een goede manier om alvast in de kerstsfeert te komen.

KERSTVIERING PROTESTANTSE KERK OKKENBROEK

Saturday 24 December 2022, van 21:30u tot ongeveer 22:00u
De tonen van de Midwinterhoorn roepen u op deze Kerstavond op om naar de viering in de Protestantse Kerk in Okkenbroek te komen.

KERST INN BROEKLAND

Saturday 24 December 2022, van 16:00u tot ongeveer 18:30u
In de donkere dagen voor kerst kijken alle Broeklanders, jong én oud, vast uit naar wat warmte, gezelligheid en een fijn samenzijn. Daarom organiseert de werkgroep Huuskamer Cultureel “Kerst Inn Broekland” volop kerstsfeer en een tikkeltje nostalgie! Vanaf 15.45 is de inloop op het in kerstsfeer ingerichte Bouwhuisplein. Vervolgens plan je zelf je route langs 3 locaties: Bij de Huuskamer kan je genieten van het muzikale duo Grashof & Stook. Zij spelen vooral verhalende liedjes van vroeger en nu, waarbij ze de muziek hebben teruggebracht tot enkel zang begeleidt met gitaar of piano. Bij de Hoppe komen we echt in de kerststemming. Hier kan jong en oud luisteren naar het kerstverhaal, verteld door Hermien Toering. In de kerk treedt het Wijhese popkoor Fitis op o.l.v. Magdalena Maria Logtenberg Jarczyk en met begeleiding van pianist Marcel Logtenberg. Jan in ‘t Veld en Geert Janssen zullen daarnaast samen te horen zijn op trompet en kerkorgel. Door het dorp lopen Midwinterhoornblazers uit Haarle Om 16.10u start het eerste optreden. De artiesten treden ongeveer 25 minuten op. Per ronde kun je kiezen uit twee optredens. Na de laatste optredens zien we jullie graag terug op het Bouwhuisplein voor glühwein en warme chocomelk!

LICHTJESAVOND

Wednesday 28 December 2022, van 19:10u tot ongeveer 20:00u
Woensdag 28 december 2022 om 19.00 uur in het Uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan 1 te Nijverdal De naam van uw dierbare die na 15 december 2021 is overleden kan worden uitgesproken. Opgave is mogelijk tot 24 december via mail: Trudy@uitvaartnijverdal.nl u krijgt een bevestigingsmail. Of bel: 0548 – 61 66 31 (geen voice-mail inspreken). Na de bijeenkomst gaan we gezamenlijk lopend naar de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan, u kunt op eigen gelegenheid naar de begraafplaats aan de Ninaberlaan te Hellendoorn. De lichtjes kunt u plaatsen op het graf, bij de urn of op het strooiveld. Medewerking wordt o.a. verleend door uitvaartspreekster Mineke Broekmate de Midwinterhoornblazers en iMAGine. Er is bij de uitgang van het Uitvaartcentrum gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven voor de gemaakte kosten. Het is handig om een zaklamp mee te nemen naar de Begraafplaats te Hellendoorn.

AFBLAZEN

Sunday 01 January 2023, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
Hoewel het nog geen 6 januari (Driekoningen )is sluiten we op 1 januari het blaasseizoen. Maar vooral een goede reden om op de eerste dag van nieuwe jaar een frisse wandeling te maken op het heideveld tussen Herberg De Pas en de Palthetoren. Geniet van de klanken van de midwinterhoorn.