START
|
EEN STUKJE GESCHIEDENIS
|
DOEL WAARVOOR WE BLAZEN
|
NIEUWS
|
BLAASKALENDER
|
CONTACT
|
VOLG ONS OP FACEBOOK

    Aankomende evenementen

    Aantal aankomende evenementen is 23

EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING

Wednesday 14 December 2016, van 19:30u tot ongeveer 22:00u
Wie vorig jaar bij de Christmas Surprise Party was, weet dat we dit niet verzinnen: het concert was één grote verrassing. Alleen al die entree, de aankleding, de sfeer… En dan die verschillende podia waar steeds iets op gebeurde. Ogen en oren tekort. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Het enthousiasme van ons publiek heeft zo aanstekelijk gewerkt, dat we het dit jaar nog eens overdoen. De Pompedoers, Ons Genoegen en Popkoor SVP organiseren daarom EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING Natuurlijk wordt het net zo leuk als vorig jaar, In ieder geval kunnen we het thema alvast verklappen: De wereld, dat zijn wij! Wij hopen dat jullie allemaal komen om je te laten verrassen. Wij zijn in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen!!

KERSTSPECIAL AVOND TREFPUNT

Saturday 08 December 2018, van 20:00u tot ongeveer 22:00u
In het Trefpunt in Daarlerveen vind op zaterdagavond een gezellige kerstmarkt plaats met o.a. - midwinterhoornblazer rondom het kanaal - start verkoop kerstbomen bij Trefpunt - eigen gemaakte gluhwein - huisgemaakte erwtensoep

NIJVERDALSE BERGCROSS

Saturday 08 December 2018, van 13:00u tot ongeveer 15:30u
De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross, georganiseerd door asv Atletics, is een uitdagende crossloop over verschillende afstanden. Deze crossloop maakt onderdeel uit van Het Crosscircuit van het Oosten De start en finish is gelegen naast De Wilgenweard. Vandaaruit loop je langs een zijtak van de Regge naar het Doktersbos. Hier kun je een aantal pittige klimmetjes te verwachten. Het Nijverdalse openlucht theater maakt ook deel uit van dit parcours. Tijdens deze crossloop zullen midwinterhoornblazers langs het parcours staan.

KERSTVARIA DONDERTMAN HOLTEN

Sunday 23 December 2018, van 15:30u tot ongeveer 19:30u
Zondag 23 december heeft Kinderboerderij Dondertman Kerstvaria weer op het programma staan. Het programma van Kerstvaria biedt als vanouds een mix aan kerst- en winteractiviteiten met dit jaar als centraal element de levende kerststal die is ondergebracht in de hooiberg op het terrein. Met het evenement trok de populaire Holtense kinderboerderij jarenlang vele honderden bezoekers en met een iets aangepaste opzet hopen de organisatoren dit jaar op hernieuwd succes. De routing op het terrein is dusdanig opgezet dat bezoekers na een wandeling bij de stal terecht komen. Er is een vertelster die een verkorte versie van het kerstverhaal brengt. Met de verkoop van Gl√ɬľhwein, erwtensoep, bakleverworst, oliebollen, poffertjes enz. wordt er bovendien volop aan de inwendige mens gedacht. Voor het Boshuus tovert ballonkunstenaar Gerrit Pelle weer de mooiste creaties voor kinderen en kunnen kinderen voor een bescheiden bedrag kaarsen maken of broodjes (af)bakken. Met een worstje ertussen een ware lekkernij! Evenals vorig jaar kunnen ze bovendien een poging wagen op een midwinterhoorn te blazen. Geen kleinigheid want dat het een speciale techniek vraagt wordt ongetwijfeld snel duidelijk. En wie wil kan zich ook nog laten vereeuwigen met de kerstman

KERSTVIERING KATHOLIEKE KERK HAARLE

Monday 24 December 2018, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De tonen van de midwinterhoorn roepen u op om op deze kerstavond naar de Sint Sebastianus kerk in Haarle te komen .

KERSTVARIA DONDERTMAN HOLTEN

Wednesday 26 December 2018, van 12:00u tot ongeveer 16:00u
26 december heeft Kinderboerderij Dondertman Kerstvaria weer op het programma staan. Het programma van Kerstvaria biedt als vanouds een mix aan kerst- en winteractiviteiten met dit jaar als centraal element de levende kerststal die is ondergebracht in de hooiberg op het terrein. Met het evenement trok de populaire Holtense kinderboerderij jarenlang vele honderden bezoekers en met een iets aangepaste opzet hopen de organisatoren dit jaar op hernieuwd succes. De routing op het terrein is dusdanig opgezet dat bezoekers na een wandeling bij de stal terecht komen. Er is een vertelster die een verkorte versie van het kerstverhaal brengt. Met de verkoop van Gl√ɬľhwein, erwtensoep, bakleverworst, oliebollen, poffertjes enz. wordt er bovendien volop aan de inwendige mens gedacht. Evenals vorig jaar kunnen ze bovendien een poging wagen op een midwinterhoorn te blazen. Geen kleinigheid want dat het een speciale techniek vraagt wordt ongetwijfeld snel duidelijk. En wie wil kan zich ook nog laten vereeuwigen met de kerstman

ANBLOAZEN

Sunday 01 December 2019, van 14:00u tot ongeveer 16:00u
Op zondag 1 december start het blaasseizoen van ons weer. U bent van harte welkom in en rondom Herberg De Pas in Haarle. Rondom het heideveld onder de Palthetoren staan groepen midwinterhoornblazers. In het informatiecentrum worden demonstratie midwinterhoorn maken gegeven. Van harte welkom.

KERSTMARKT BOSKAMP

Friday 06 December 2019, van 18:00u tot ongeveer 21:00u
In het centrum van de Boskamp is er op vrijdag 6 december een gezellige kerstmarkt. Er is van alle te doen en natuurlijk klinken ook de tonen van de midwinterhoorn.

KERSTMARKT KRONNENZOMMER

Wednesday 11 December 2019, van 10:00u tot ongeveer 16:00u
Op Kr√∂nnenzommer wordt op 11 december een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Voor de bewoners, maar ook voor ge√Įnteresseerden zijn er talrijke kraampjes waar u helemaal in de kerstsfeer kunt komen. Midwinterhoornblazers zullen er rondlopen en u de sfeervolle tonen laten horen. Van harte welkom

KERSTMARKT BRUGSTEDE LEMERLERVELD

Friday 13 December 2019, van 14:00u tot ongeveer 18:00u
Op vrijdag 13 december a.s. is het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar: de knusse kerstmarkt op ZGR Brugstede. Voor het zesde jaar op rij wordt de woonzorglocatie in Lemelerveld weer volledig in kerstsfeer ondergedompeld. Ook dit jaar hebben bewoners, medewerkers en vrijwilligers zich weer volop ingezet om van uw bezoek een onvergetelijke ervaring te maken. Wat u allemaal kunt verwachten? Verschillende kraampjes waar u kerstgeschenken van lokale ondernemers en hobbyisten kunt kopen. Koek & zopie in overvloed: wat dacht u van een kopje erwtensoep, verse kniepertjes, oliebollen of een glaasje gl√ľhwein om op te warmen? Een knuffelbare levende kerststal, midwinterhoornblazers van de midwinterhoorngroep Haarle. Meerdere optredens die ervoor zullen zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Wij hopen u vrijdag 14 december te mogen verwelkomen.

KERSTFAIR HOLTEN

Saturday 14 December 2019, van 16:00u tot ongeveer 19:00u
Kerstfair in Holten De Smidsbelt in het hart van Holten en een gedeelte van de Dorpsstraat worden deze dag omgetoverd tot een sfeervolle kerstfair. Bij de circa vijfendertig standhouders kunt u alle kersttrends zien, beleven en leuke kerstspulletjes kopen. Naast de fair zijn er ook verschillende optredens te zien en te horen in de Dorpskerk, is er een levende kerststal. Midwinterhooornblazen brengen u in de juiste stemming en kunt u een gezellig ritje maken met de Kerstman in de arreslee. De Kerstmarkt in Holten is bij uitstek het begin om in de juiste kerstsferen te komen. Er is van alles te beleven, te zien en te proeven tijdens deze Kerstfair op zaterdag 14 december in Ho Ho Holten.

EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING

Saturday 14 December 2019, van 19:30u tot ongeveer 22:00u
Wie vorig jaar bij de Christmas Surprise Party was, weet dat we dit niet verzinnen: het concert was één grote verrassing. Alleen al die entree, de aankleding, de sfeer… En dan die verschillende podia waar steeds iets op gebeurde. Ogen en oren tekort. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Het enthousiasme van ons publiek heeft zo aanstekelijk gewerkt, dat we het dit jaar nog eens overdoen. De Pompedoers, Ons Genoegen en Popkoor SVP organiseren daarom EEN MUZIKALE KERSTVERRASSING In ieder geval kunnen we het thema alvast verklappen: De wereld, dat zijn wij! Wij hopen dat jullie allemaal komen om je te laten verrassen. Wij zijn in ieder geval al druk bezig met de voorbereidingen!!

KERSTMARKT DE HARTKAMP RAALTE

Saturday 14 December 2019, van 11:00u tot ongeveer 16:00u
Kerstmarkt op de Hartkamp Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt in Grand Café de Hartkamp. In en om het Grand Café staan weer veel kraampjes met een mooi aanbod van kerstspullen. De grote kerstgroep is dit jaar gerestaureerd en is ook te bewonderen. Er is een verloting waar mooie prijzen zijn te winnen. In het Grand Café is het lekker warm dus alle tijd om lekker rond te neuzen. De kerstman is aanwezig en midwinterhoornblazers zullen hun tonen laten horen. Het Grand Café is sfeervol ingericht dus alle reden om te komen op 14 december 2019 van 11.00 uur tot 16.00 uur.

VOLKSKERSTZANG NIJVERDAL

Sunday 15 December 2019, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De Raad van Kerken en de Volkskerstzangcommissie nodigt u uit om de Volkskerstzang mee te beleven op zondagavond 16 december, niet zoals gebruikelijk in Sporthal Het Ravijn, maar dit jaar in Het Centrum, Constantijnstraat 7a in Nijverdal De commissie heeft weer vele mooie liederen bij elkaar gezocht zodat we al zingend de kerst tegemoet kunnen gaan. Zoals u gewend bent wordt u buiten begroet door de Haarlese Midwinterhoorngroep.

DIALECT VIERING IN DE KERKE BROEKLAND

Sunday 15 December 2019, van 09:00u tot ongeveer 10:00u
Op de derde zundag van de Advent neugt de tonen van de midwinterhoorn oe op om noar de Marcelineskerke in Broekland te kommen. In t'Salland dialect kun ie luusteren noar gebeden, liederen en leazingen. Een mooie anloop noar de Kerst toe. Veult oe welkom!!

KERSTSTALLENTOCHT MARIENHEEM

Wednesday 18 December 2019, van 18:00u tot ongeveer 18:00u
Tijdens een sfeervolle tocht door Marienheem zijn er diverse kerstallen te zien. Alles is verlicht en versierd en buiten klinken de tonen van de midwinterhoorn. Een echte aanrader.

KERSTCONCERT GERMANIA HEETEN

Friday 20 December 2019, van 19:30u tot ongeveer 21:30u
Op vrijdag 20 december houdt Mannenkoor Germania Heeten een kerstconcert in de St. Jozef kerk in Nieuw Heeten. Hierbij is er een gastoptreden van het gemengd koor uit Nieuw Heeten. Bij de ingang wordt u verwelkomd door midwinterhoornblazers.

KERSTWANDELING HEETEN

Saturday 21 December 2019, van 17:30u tot ongeveer 18:30u
Kerstwandeling Heeten. Een leuke rondwandeling voor jong en oud door het dorp. Startend bij het cultuurhuis het Trefpunt langs verbeeldingen van het kerstverhaal, zingende koren, midwinterhoornblazers e.d.

KERSTVIERING PROTESTANTSE KERK OKKENBROEK

Tuesday 24 December 2019, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De tonen van de Midwinterhoorn roepen u op deze Kerstavond op om naar de viering in de Protestantse Kerk in Okkenbroek te komen.

KERSTNACHTDIENST NIJVERDAL

Tuesday 24 December 2019, van 20:15u tot ongeveer 21:00u
De tonen van de midwinterhoorn roepen u op om naar de kerstnachtdienst in het Hervormd Centrum in Nijverdal te komen. Van harte welkom

IVN NIJVERDAL/HELLENDOORN KERSTWANDELING

Thursday 26 December 2019, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
44e IVN-Kerstwandeling met midwinterhoornblazers Traditioneel sluiten we het jaar af met een mooie Kerstwandeling. Dit jaar voert het u over de Sprengenberg dat beheerd wordt door Vereniging Natuurmonumenten. Midwinterhoornblazers laten hun ‚Äôwinterse roop‚Äô horen en natuurlijk trakteren we u weer op warme gluŐąhwein en chocolademelk. Toegang: vrije gift

KERSTWANDELING OMHEINING

Thursday 26 December 2019, van 12:00u tot ongeveer 16:00u
Tradiotionele Kerstwandeling met midwinterhoornblazers uit Haarle Rond Laag Zuthem en Soeslo 7 en 10 km route Startpunt: Dorpshuis Trefpunt, ‚Äôt Weegel 1 in Laag Zuthem Start vanaf 12.00 tot 14.00 uur Volwassenen ‚ā¨ 3,- / Kinderen t/m 12 jaar ‚ā¨ 1,(inclusief routebeschrijving en consumptiebonnen)

AFBLOAZEN

Sunday 05 January 2020, van 14:00u tot ongeveer 16:00u
Op 5 januari sluiten we het blaasseizoen weer af bij De Pas en rondom het heideveld onder de Palthetoren. In de informatieschuur bij De Pas wordt gedemonstreerd hoe de midwinterhoorn gemaakt wordt. Er is een korte wandeling mogelijk van ongeveer 2 kilometer en een lange wandeling van ongeveer 6 kilometer. U bent van harte welkom
ÔĽŅ