START
|
EEN STUKJE GESCHIEDENIS
|
DOEL WAARVOOR WE BLAZEN
|
NIEUWS
|
BLAASKALENDER
|
CONTACT
|
VOLG ONS OP FACEBOOK

KERSTFAIR HOLTEN

Saturday 10 December 2022, van 14:00u tot ongeveer 20:00u
Kerstfair in Holten Het winterse evenement is dit keer verdeeld over de Dorpsstraat, het Smidsbelt en loopt door naar het Zwarte Pad langs Kalfstermansweide. Daar staan verschillende standhouders in hun kraampjes met kerstgerelateerde snuisterijen en lekkers. Levende kerststal. Op het dorpsplein Smidsbelt in hartje Holten keert de levende kerststal terug met Jozef, Maria, Jezus en een aantal dieren. Midden op het plein wordt een grote kerstboom geplaatst. Om de sfeer van dit winterfestijn te verhogen is er livemuziek en zijn de Midwinterhoornblazers uit Haarle aanwezig.

VOLKSKERSTZANG NIJVERDAL

Sunday 11 December 2022, van 18:30u tot ongeveer 19:00u
De Raad van Kerken en de Volkskerstzangcommissie nodigt u uit om de Volkskerstzang mee te beleven op zondagavond 11 december in Het Centrum, Constantijnstraat 7a in Nijverdal De commissie heeft weer vele mooie liederen bij elkaar gezocht zodat we al zingend de kerst tegemoet kunnen gaan. Zoals u gewend bent wordt u buiten begroet door de Haarlese Midwinterhoorngroep.

KERSTMARKT MARIENHEEM

Thursday 15 December 2022, van 16:00u tot ongeveer 18:00u
Tijdens een sfeervolle kerstmarkt in Marienheem is er van alle te zien. Alles is verlicht en versierd en buiten klinken de tonen van de midwinterhoorn. Een echte aanrader.

SALLAND IN DE SPOTLIGHTS !!

Friday 16 December 2022, van 17:00u tot ongeveer 23:30u
Op vrijdag 16 december organiseren Salland boert en eet bewust en LTO Salland een verlichte boerderijenroute. Tijdens deze autotocht komt u langs verlichte sfeervol verlichte boerderijen, woningen en landschapselementen en meer. Bewonder de levende kerststal en van de klanken van de midwinterhoorns. Er is een spelelement voor de kinderen aanwezig. Voor aanmeldingen: www.boerenentuinderspakkenuit.nl

KESTCONSERT AVENDO

Saturday 17 December 2022, van 18:45u tot ongeveer 21:30u
17 december, een knusse avond in december.. de bekende klanken van de midwinterhoorns hoor je van verre en de geur van warme chocomelk komt je al tegemoet. Vanaf 19.00u word je gezellig onthaalt bij ons kerstconcert 'Kasfees op Nijverdal' in de VEG kerk aan de Grotestraat in Nijverdal. Een sfeervolle avond, waarbij we vanaf 19.30u warme, bekende, vrolijke en mooie (kerst)liedjes zullen spelen. Luister naar 'Kasfees in Nijverdal' van Willem van Noesel en andere teksten in het dialect, gesproken door Jeannette Bolink. Zing mee met stille nacht en laat je verrassen door The Eight Candle. Droom even weg bij terwijl de klanken klinken van '...dreaming of a white Christmas' en misschien swing je nog wel even mee met Baba Yetu en Run to Bethlehem? Deze avond mogen traditiegetrouw onze jongste muzikale talenten natuurlijk niet ontbreken. Samen sluiten we dit uur durende concert af en laten we de klokjes klingen!

KERSTCONSERT JUST4FUN NIEUW HEETEN

Sunday 18 December 2022, van 13:00u tot ongeveer 15:00u
Word welkom geheten op het kerstconsert van Just4Fun door de midwinterhoornblazers en geniet in de St. Jozephkerk van een vrolijk kerstconsert van Just4Fun. Toneelvereniging Spots brengt een modern kerstverhaal. Een goede manier om alvast in de kerstsfeert te komen.

KERSTVIERING PROTESTANTSE KERK OKKENBROEK

Saturday 24 December 2022, van 21:30u tot ongeveer 22:00u
De tonen van de Midwinterhoorn roepen u op deze Kerstavond op om naar de viering in de Protestantse Kerk in Okkenbroek te komen.

KERST INN BROEKLAND

Saturday 24 December 2022, van 16:00u tot ongeveer 18:30u
In de donkere dagen voor kerst kijken alle Broeklanders, jong én oud, vast uit naar wat warmte, gezelligheid en een fijn samenzijn. Daarom organiseert de werkgroep Huuskamer Cultureel “Kerst Inn Broekland” volop kerstsfeer en een tikkeltje nostalgie! Vanaf 15.45 is de inloop op het in kerstsfeer ingerichte Bouwhuisplein. Vervolgens plan je zelf je route langs 3 locaties: Bij de Huuskamer kan je genieten van het muzikale duo Grashof & Stook. Zij spelen vooral verhalende liedjes van vroeger en nu, waarbij ze de muziek hebben teruggebracht tot enkel zang begeleidt met gitaar of piano. Bij de Hoppe komen we echt in de kerststemming. Hier kan jong en oud luisteren naar het kerstverhaal, verteld door Hermien Toering. In de kerk treedt het Wijhese popkoor Fitis op o.l.v. Magdalena Maria Logtenberg Jarczyk en met begeleiding van pianist Marcel Logtenberg. Jan in ‘t Veld en Geert Janssen zullen daarnaast samen te horen zijn op trompet en kerkorgel. Door het dorp lopen Midwinterhoornblazers uit Haarle Om 16.10u start het eerste optreden. De artiesten treden ongeveer 25 minuten op. Per ronde kun je kiezen uit twee optredens. Na de laatste optredens zien we jullie graag terug op het Bouwhuisplein voor glühwein en warme chocomelk!

AFBLAZEN

Sunday 01 January 2023, van 13:00u tot ongeveer 16:00u
Hoewel het nog geen 6 januari (Driekoningen )is sluiten we op 1 januari het blaasseizoen. Maar vooral een goede reden om op de eerste dag van nieuwe jaar een frisse wandeling te maken op het heideveld tussen Herberg De Pas en de Palthetoren. Geniet van de klanken van de midwinterhoorn.